Andrei Năstase: Vom depune eforturi ca Igor Dodon să nu ajungă la al doilea mandat

  • 11 Decembrie 2019 08:23
Andrei Năstase: Vom depune eforturi ca Igor Dodon să nu ajungă la al doilea mandat

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că întregul bloc ACUM trebuie să depună eforturi ca președintele Igor Dodon să nu mai obțină, anul viitor, când vor avea loc alegeri prezidențiale, al doilea mandat de șef al statului. Politicianul spune că va face tot ce-i va sta în puteri ca în fruntea statului să nu rămână Igor Dodon pentru încă patru ani. Totodată, liderul PPDA a evitat să spună dacă intenționează să candideze pentru funcția de președinte, transmite IPN.

„Trebuie să depunem eforturi cu toții ca cea mai mare amenințare pentru Republica Moldova, președintele Igor Dodon, să nu mai ajungă în al doilea mandat. Și eu voi face tot ce îmi stă în puteri pentru aceasta. Voi fi coșmarul lui Igor Dodon. Văd de cine se teme, văd pe cine atacă. Așa a făcut în 2016 Plahotniuc împreună cu Dodon”, a declarat Andrei Năstase în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Andrei Năstase nu a putut spune dacă va candida la următoarele alegeri prezidențiale și dacă blocul ACUM va propune unul sau doi candidați. Politicianul spune că pe 22 decembrie urmează să aibă loc ședința Congresului Național al PPDA și în cadrul căreia se va discuta și acest subiect.

Liderul PPDA a mai declarat că funcția de ministru de interne l-a costat fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Politicianul spune că în timpul campaniei electorale toate accidentele și crimele care aveau loc în Republica Moldova erau puse, intenționat, pe umerii MAI, lucru care nu se mai întâmplă în prezent.

Mai mult, Andrei Năstase spune că în campania electorală l-a afectat și publicarea rezultatelor comisei de preselectare a candidaților pentru funcția de procuror general. Potrivit lui, mulți oameni din societatea civilă pur și simplu nu au mai ieși la vot după cele întâmplate.

Fostul ministru de interne regretă că Guvernul Maia Sandu a căzut atât de repede. „Eu nu mi-am propus ca această majoritate să funcționeze la nesfârșit. Ceea ce mi-am propus eu a fost ca să asigurăm această majoritate pentru toate proiectele de dezoligarhizare pe care ni le-am stabilit prin acel acord de început, să ducem la bun sfârșit reforma justiției, reforma Procuraturii, anchetele de rezonanță cum ar fi uzurparea puterii în stat, spălătoria mafiei rusești, anchetele de rezonanță cu privire la finanțarea campaniilor electorale de-a lungul timpului”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, politicianul regretul faptul că nu a fost duse la bun sfârșit angajamentele luate prin acordul de constituire a majorității PSRM-ACUM. „În acel acord se regăsea legea cu privire la audiovizual, constituirea comisiei cu privire la anchetarea evenimentelor din 7 aprilie 2009, etc”, a afirmat președintele PPDA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău