Andrei Năstase spune cine ar putea fi premier în Guvernul asumat de Platforma DA

  • 20 Iunie 2020 09:04
Andrei Năstase spune cine ar putea fi premier în Guvernul asumat de Platforma DA

Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcția de premier în Executivul pe care vrea să și-l asume partidul.

Pentru funcția de miniștri, partidul are câte două-trei candidaturi, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Andrei Năstase îi apreciază pe cei doi ca fiind „cei mai buni candidați posibili pentru respectiva funcție”. În privința candidaturii sale la funcția de premier, Andrei Năstase a precizat că știe cu siguranță că va candida la alegerile prezidențiale.

Andrei Năstase apreciază situația actuală din Republica Moldova în domeniul sănătății, economiei, socialului, ca fiind o „criză generală”. Din respectiva criză se poate de ieșit, susține liderul Platformei DA, doar printr-un consens politic național.

Liderul Platformei DA mizează pe votul a 60-70 de deputați pentru Guvernul pe care și-l asumă partidul. „Sper să voteze 60-70 de deputați pentru noua guvernare, pentru că să lași în haios țara este o crimă”. El este sigur că toți deputații sunt conștienți de faptul că țara se află în criză și că actualul Guvern nu o poate rezolva și trebuie să plece.

Politicianul sugerează că guvernarea asumată de Platforma DA va apela și va avea acces la resursele europene și va prelua cele mai bune practici din țările lumii pentru a depăși criza sanitară.

Pentru demiterea actualului Guvern și pentru numirea altuia nou sunt necesare cel puțin 51 de voturi. Platforma DA are 11 mandate, iar PAS 15 are mandate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău