Andrei Năstase | MAI deține scrisoarea oficială a procuraturii din Elveția referitor la informațiile „tăinuite” privind Vlad Plahotniuc, ce indicau suspiciuni de spălare de bani

  • 22 Iulie 2019 12:25
Andrei Năstase | MAI deține scrisoarea oficială a procuraturii din Elveția referitor la informațiile „tăinuite” privind Vlad Plahotniuc, ce indicau suspiciuni de spălare de bani

Ministerul Afacerilor Interne a intrat în posesia scrisorii oficiale din partea procuraturii din Zurich, Elveția privind transmiterea mai multor informații autorităților de la Chișinău cu privire la Vlad Plahotniuc.

Despre aceasta a anunțat viceministrul și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing.

Autoritățile din R. Moldova urmau să permită recepționarea informațiilor ce indicau suspiciuni de spălare de bani, deținute de procuratura din Zürich privind Vlad Plahotniuc, termenul limită fiind 21 iunie 2019.

Scrisoarea autorităților elvețiene a fost transmisă prin ex-procurorul general Eduard Harunjen procurorului Adriana Bețișor, la Procuratura Anticorupție. Potrivit lui Andrei Năstase, acest document a fost tăinuit de către aceștia,  pentru a obstrucționa orice anchetă penală și internațională împotriva lui Vlad Plahotniuc.

Andrei Năstase a solicitat să fie pornită o anchetă care să aibă drept subiect această tăinuire de informații. Menționăm că Eduard Harunjen și Adriana Bețișor nu au comentat, deocamdată, aceste declarații. 

Ministrul de Interne mai cere ridicarea imunității lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și alții și să-i anunțe în căutare internațională.

Oficialul a mai anunțat că demarează acțiuni pentru elucidarea dosarului laundromatul rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău