Andrei Năstase CONFIRMĂ | Platforma DA o va sprijini pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale (Deutsche Welle)

  • 13 Octombrie 2016 23:22
Andrei Năstase CONFIRMĂ | Platforma DA o va sprijini pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale (Deutsche Welle)

Liderul Platforrmei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, confirmă că formațiunea sa va sprijini la alegerile prezidențiale din 30 octombrie candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, „în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova”.

„Biroul Politic al Platformei Demnitate și Adevăr a decis deja că va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, a declarat Andrei Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle. Totodată, el insistă că această decizie a fost luată în situația în care Maia Sandu nu consimte să se retragă în favoarea sa, iar sondajul în baza căruia urma să fie ales candudatul comun nu ar fi edificator.

Potrivit lui Năstase, „toată lumea este conștientă de faptul că dacă vom participa la acest scrutin cu mai mulți candidați ai forțelor anti-oligarhice, vom favoriza candidatul regimului criminal să acceadă în turul doi alături de reprezentantul așa-zisei opoziții geopolitice”.

De asemenea, Andrei Năstase mai spune că mâine, pe 14 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei DA, la care va fi analizată situația creată și va fi adoptată o decizie statutară, „conformă intereselor cetățenilor și ale țării”.

Pe lângă asta, liderul Platformei DA dezminte informațiile vehiculate de unele instituții de presă, conform cărora asura sa s-ar fi exercitat presiuni din partea partenerilor externi în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat cu Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu a susținut astăzi un briefing, în care a sugerat că ea ar urma să fie candidatul comun al PAS, Platformei DA și PLDM pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, precizând, în același timp, că decizia finală cu privire la candidatul unic va fi luată cel târziu sâmbătă, după ședințele birourilor politice ale PLDM și Platformei DA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău