UPDATE | Maia Sandu sugerează că ea va fi candidatul comun. Decizia finală va fi anunțată sâmbătă (VIDEO)

  • 13 Octombrie 2016 20:47
UPDATE | Maia Sandu sugerează că ea va fi candidatul comun. Decizia finală va fi anunțată sâmbătă (VIDEO)

Lidera Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, sugerează că ar urma să fie candidatul unic al PAS, Platformei DA și PLDM pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, precizând, în același timp, că decizia finală cu privire la candidatul unic va fi luată cel târziu sâmbătă, după ședințele birourilor politice ale PLDM și Platformei DA.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat ar urma să o înainteze pe Maia Sandu în calitate de candidat unic la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, a sugerat lidera PAS în cadrul unui briefing.

Un singur candidat al partidelor de opoziție are șanse mai mari să-l învingă pe candidatul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat Maia Sandu, făcând trimitere la un sondaj realizat de Fundația ”Konrad Adenauer”, care ar plasa-o înaintea lui Andrei Năstase în topul preferințelor alegătorilor.

Totuși, o decizie finală urmează a fi luată peste două zile, când urmează să se întrunească consiliile politice ale celor două formațiuni – PLDM și Platforma DA.

„Sondajele de opinie pe care le așteptam au arătat că eu voi acumula cele mai multe voturi în turul întâi și am cele mai multe șanse de a învinge în turul doi. Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare iar opoziția antioligarhică nu are dreptul să dezamăgească cetățenii Republicii Moldova”, a declarat lidera PAS.

Maia Sandu i-a mulțumit lui Andrei Năstase pentru decizia de a se retrage din cursă în favoare ei și a explicat motivele pentru care s-a convenit ca ea să fie candidatul unic.

Urmăriți înregistrarea briefing-ului Maiei Sandu:

La rândul său, Platforma DA anunță, printr-un comunicat de presă, că Andrei Năstase va susține sâmbătă, pe 15 octombrie, o conferință de presă la Mândrești, în raionul Telenești, fără să precizeze însă și tema acesteia.

Potrivit ultimelor sondaje, Maia Sandu, Andrei Năstase și Marian Lupu se bucurau de șanse aproximativ egale în intențiile de vot cu procentaje cuprinse între 12 și 15 la sută, după socialistul Igor Dodon, cu un rating de aproximativ 30%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău