Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său turc Mevlüt Çavușoğlu, la München

  • 19 Februarie 2017 11:01
Andrei Galbur a avut o întrevedere cu omologul său turc Mevlüt Çavușoğlu, la München

Aflat la München cu ocazia Conferinței de Securitate, ministrul de externe Andrei Galbur a avut sâmbătă, 18 februarie a.c., o o întrevedere cu omologul său turc Mevlüt Çavușoğlu.

Potrivit comunicatului oficial al MAIE, cei doi oficiali ”au trecut în revistă relațiile de cooperare bilaterală, menționând interesul comun pentru dezvoltarea acestora în diverse domenii, atât în plan bilateral, cât și multilateral”.

În cadrul întrevederii, un accent special a fost pus pe necesitatea impulsionării schimburilor comerciale în baza Acordului de liber schimb între cele două țări, care a intrat în vigoare începând cu 1 noiembrie 2016, se mai arată în comunicat. Andrei Galbur a reiterat invitația adresată ministrului turc de externe de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

De asemenea, în marja Conferinței  de la Munchen, Andrei Galbur a discutat cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov” ultimele evoluții și perspectivele dialogului politic bilateral” și a avut o întrevedere cu John Heffern, asistentul interimar pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Șeful diplomației moldovenești a mai avut întrevederi cu omologi din Luxemburg, Lituania, Suedia și Polonia.

Lucrările Conferinței de Securitate de München se încheie duminică, 19 februarie a.c.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău