Anatolie Nosatîi: România a fost și rămâne partenerul cel mai credibil și cel care a ajutat Republica Moldova în toate situațiile

  • 20 Aprilie 2023 12:19
Anatolie Nosatîi: România a fost și rămâne partenerul cel mai credibil și cel care a ajutat Republica Moldova în toate situațiile

România a fost și rămâne partenerul cel mai credibil și cel care a ajutat Republica Moldova în toate situațiile. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, transmite Raio Chișinău.

Oficialul a menționat că România, pe parcursul acestei perioade, dar și anterior, a fost și rămâne alături de R. Moldova la toate provocările, fiind un susținător ferm la capitolul dezvoltării capacității de apărare.

La fel, susține Anatolie Nosatîi, România este țara care susține necondiționat Republica Moldova și în cadrul organizațiilor internaționale în ceea ce privește securitatea statului.

De asemenea, ministrul a punctat și cooperarea moldo-română în ceea ce privește apărarea și securitatea R. Moldova, precizând că un număr impunător de militari moldoveni au participat la instruiri organizate de colegii de peste Prut.

Doar în acest an au fost planificate 144 de astfel de activități, a specificat Anatolie Nosatîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău