Anatol Petrencu: Furtul miliardului - un cadou prost pentru 25 de ani de independență a R. Moldova

  • 06 Aprilie 2016 17:29
0%
00:00:00
00:00:00

”Noi am fost atunci asigurați de Snegur că R. Moldova are suficiente resurse ca să devină o țară bogată, prosperă, liberă independentă. Au trecut 25 de ani de când suntem independenți, iată că aceste promisiuni nu s-au îndeplinit”.

Istoricul Anatol Petrencu, susține că furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova dă dovadă de slăbiciunea autorităților și a statului în general.

”Suntem martori că statul Republica Moldova  nu a fost capabil să oprească furtul acestui miliard despre care tot se vorbește și nu-i capabil să-i prindă pe cei care au comis acest furt, să returneze banii, să găsească banii furați. Asta dă dovadă de slăbiciunea acestui stat. Această administrație – Procuratura Generală, Ministerul de Interne, Parlamentul, Guvernul – acesta este statul, iată că nu este capabil nici măcar să întoarcă furtul acesta. În consecință noi am sărăcit toți, și acesta este un cadou foarte prost pentru un sfert de veac de independență a Republicii Moldova. Iar viitorul este sumbru, pentru că satele sunt părăsite, tineretul a plecat. Am ajuns într-așa o situație în care populația nu crede în nimeni și nimic. Nu mai sunt credibili nici Parlamentul, nici Guvernul, nici biserica, nici armata, iată la ce am ajuns”.  
 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău