ANALIZĂ | Cine este Rishi Sunak, milionarul care ar putea ajunge primul prim-ministru cu origini indiene al Marii Britanii

  • 16 Iulie 2022 17:28
ANALIZĂ | Cine este Rishi Sunak, milionarul care ar putea ajunge primul prim-ministru cu origini indiene al Marii Britanii

Rishi Sunak este acum principalul candidat în cursa pentru șefia Partidului Conservator și pentru funcția de prim-ministru, însă lupta este departe de a se fi terminat, scrie BBC. Cine este milionarul care a ocupat funcția de ministru de finanțe în cabinetul lui Boris Johnson și care ar putea să îi ia locul la conducerea Marii Britanii din luna septembrie?

Fostul cancelar a câștigat primele două runde de vot pentru alegerea noului lider al Partidului Conservator, dar are de înfruntat opoziția aliaților lui Boris Johnson, care îl acuză de trădare pentru că a participat la căderea fostului prim-ministru atunci când și-a anunțat demisia de la guvernare, notează DIGI24.ro

Candidatura sa pentru înlocuirea lui Johnson a atras sprijinul unei mari părți a foștilor săi colegi de cabinet. Sunak s-a delimitat de majoritatea celorlalți candidați atunci când a promis că nu va tăia taxele până ce inflația nu va fi readusă la un nivel normal.

Sunak a devenit ministrul de finanțe al Marii Britanii în februarie 2020, iar în câteva săptămâni s-a văzut nevoit să gestioneze economia țării într-o perioadă în care s-au adoptat măsuri dure de combatere a pandemiei.

Când a declarat că va face „orice va fi nevoie” ca să ajute poporul să depășească pandemia cu bine, anunțând un ajutor financiar de 350 de milioane de lire sterline, Sunak a crescut masiv în sondaje.

Soția lui Sunak a profitat de paradisurile fiscale pentru a evita să plătească taxe

În luna aprilie a acestui an, unii critici conservatori au început să pună la îndoială capacitatea lui Sunak - despre care se spune că ar avea una dintre cele mai mari averi dintre toții membrii parlamentului - de a înțelege situația prin care trec britanicii de rând afectați de pandemie.

Situația financiară a ministrului și a familiei sale au devenit ținta discuțiilor publice, în special afacerile soției sale, Akshata Murthy, care a profitat de „paradisurile fiscale” pentru a evita să plătească taxe.

Citiți continuarea materialului pe DIGI24.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău