NEconfidențial | Analistul Mihai Isac: Pe noi trebuie să ne sperie capacitatea grupărilor oligarhice de a distruge din interior societatea noastră (Audio)

  • 31 Octombrie 2023 13:23
0%
00:00:00
00:00:00

Analiștii politici consideră că solicitarea CEC de a exclude din cursa electorală mai mulți candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în unele localități reprezintă o măsură absolut necesară, care ar slăbi din capacitatea grupărilor oligarhice pe arena politică, transmite Radio Chișinău.

Analistul român Mihai Isac susține măsurile autorităților în ceea ce privește excluderea din cursa electorală a mai multor candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în unele localități. El a spus în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău, că este o măsură absolut necesară, chiar întârziată, având în vedere capacitatea unor grupări de a corupe alegătorii.

„Pe noi trebuie să ne sperie capacitatea grupărilor oligarhice de implicare și de a rămâne implicate direct pe teren și de capacitatea lor de a distruge din interior societatea noastră și să ne supere faptul că autoritățile nu au luat astfel de măsuri mai devreme”, a declarat Mihai Isac.

Partidul Șansa este forma juridică a fostului Partid Șor, care a recidivat încălcând  legislația electorală, consideră analistul politic Ion Tăbârță. El salută faptul că autoritățile au intervenit, înainte de turul doi al scrutinului electoral.

„Pentru că anterior am avut astfel de situații, întinate de turul doi, ceea ce a complicat procesul electoral. Totodată, a venit în a lovi în credibilitatea acțiunilor statului în a  pedepsi a anumiți concurenți electorali pentru anumite acte ilicite”, a precizat  Ion Tăbârță.

Precizăm că mai mulți candidați ai Partidului Șansa la funcțiile de primari și consilieri în nouă localități riscă să fie excluși din cursa electorală, după ce Comisia Electorală Centrală a solicitat luni, 30 octombrie, organelor electorale inferioare anularea înregistrării acestora.

CEC a constatat, în baza unor sesizări ale organelor de drept, „finanțarea ilegală a formațiunii și a campaniei electorale, folosirea fondurilor nedeclarate și conexiuni cu fostul partid politic ȘOR, declarat neconstituțional”.

Comentând decizia Comisiei Electorale Centrale, liderul partidului Șansa, Alexei Lungu, a precizat că „autoritățile execută comenzi criminale” ale partidului de guvernământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău