Ana Revenco: Foarte important pentru țara noastră este aderarea la mecanismul european de protecție civilă

  • 20 Ianuarie 2023 14:15
Ana Revenco: Foarte important pentru țara noastră este aderarea la mecanismul european de protecție civilă

Aderarea la mecanismul european de protecție civilă, introducerea în premieră a unei noi modalități de documentare a contravențiilor și sporirea siguranței rutiere a pietonilor, sunt principalele priorități ale Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2023. În cadrul consultărilor publice de astăzi, 20 ianuarie, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a pus accentul pe acțiuni care să producă schimbări în domeniul afacerilor interne, transmite Radio Chișinău.

În contextul unui mediu volatil de securitate, cu multiple provocări și amenințări, sunt necesare abordări care să aducă un mediu de siguranță tuturor cetățenilor din Rep. Moldova, a declarat Ministru al Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Foarte important pentru țara noastră este aderarea la mecanismul european de protecție civilă. Un alt element pe care ni-l planificăm ține de regionalizarea serviciilor de ordine publică. Polițistul va fi mai aproape în primul rând de comunitate. Vom introduce în premieră o nouă modalitate prin care se documentează contravenția optând pentru soluții tehnologice. Aderarea la mecanismul european de protecție civilă, asta înseamnă pentru toți cetățenii Rep. Moldova o intervenție mai operativă. Sunt prevăzute acțiuni și mecanisme de aliniere la standarde europene pentru sporirea supravegherii frontierei de stat, dar și sporirea siguranței rutiere a pietonilor, iar pentru asta sunt prevăzute mai multe acțiuni de conștientizare”, a afirmat Ana Revenco.    

Integrarea Europeană este o prioritate și pentru Ministerul de Interne,  a afirmat secretarul general, Serghei Diaconu:        

„Nu mai vrem să vorbim doar despre gestionarea crizelor. Vrem anul 2023 să fie un an al dezvoltării, un an al integrării în UE și un an al digitalizării. Trei deziderate și direcții de dezvoltare pe care ni le-am propus.  Avem în premieră pentru ministerul de interne un plan foarte clar bine determinat cu termeni de realizare expuși. Nu vom mai putea spune că ne propunem, de azi înainte vom spune am planificat și vom realiza”, a spus Serghei Diaconu.         

O altă prioritate pentru sistemul afacerilor interne este siguranța rutieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău