Ana Maria Popescu, laureata României la scrimă, așteaptă JO din Tokyo

  • 06 Decembrie 2018 19:15
Ana Maria Popescu, laureata României la scrimă, așteaptă JO din Tokyo

Ana Maria Popescu, laureata anului 2018 la Federaţia Română de Scrimă, a declarat după festivitatea de premiere de joi, că îşi doreşte enorm să se califice cu echipa la JO 2020 de la Tokyo şi că deja se gândeşte la următoarea competiţie şi la următoarea medalie.

Ana Maria Popescu a câştigat în acest an medalia de argint în proba individuală de spadă la CM 2018 de la Wuxi, în China.

''Următorul meu pariu se numeşte Tokyo 2020. Dacă dl Dan Podeanu a îndrăznit să creadă în mine şi să-mi spună la începutul sezonului trecut că pot să ajung din nou pe podium, asta mi-a fost suficient. Am avut confirmarea şi de acum drumul nu e neapărat liber, dar începe să fie drept spre Tokyo. Nu e o certitudine că sunt deja acolo, din luna mai încep competiţiile de calificare, dar îmi doresc atât eu cât şi colegii mei să ajungem în număr cât mai mare la JO de la Tokyo. Pentru mine cea mai importantă gală este următoarea, cea mai importantă medalie este următoarea, cel mai important concurs este următorul şi tot aşa. La mine, toate se întâmplă în următorul pas, în următoarea etapă'', a declarat Ana Maria Popescu, după festivitatea de premiere în care a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2018 la FR de Scrimă.

Ana Maria Popescu a admis că va fi grea o calificare cu echipa de spadă la Tokyo, dar speră ca exemplul ei să le mobilizeze pe coechipierele mai tinere şi fără experienţă: ''Echipa este încă în formare, trebuie să recunoaştem acest lucru. Nu suntem la nivelul colegilor din proba de sabie, dar încercăm să strângem rândurile, nu că nu am avea şanse, dar avem nevoie de acel dram de curaj şi de încredere. Mai ales că acum scara valorică nu este foarte bine definită din punctul meu de vedere, aşa cum am observat.

Loc este pentru toată lumea, noi trebuie să credem mai mult în şansele noastre. Am mai reuşit lucrul acesta o dată, după JO 2012. Eu sunt în sală şi fetele ar face bine să profite de experienţa mea. Eu mă bucur mereu de energia lor şi de tinereţea lor şi sper ca împreună să ducem România din nou la JO, în proba de spadă feminin''. 

Campioana olimpică de la Rio le-a felicitat pe handbalistele române, care au învins miercuri seara Norvegia, campioana en titre a Europei la handbal feminin: ''Au fost fenomenale fetele, fără să spun cuvinte mari, au fost o ECHIPĂ. Iar atitudinea pe care au avut-o, dincolo de joc, mi-aş dori să rămână cu această atitudine până la final şi cu siguranţă o să fie acolo unde cu toţii ne dorim. De ce nu, să câştige şi campionatul european, suntem acolo, avem o şansă şi fetele vor profita de ea''.    


Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
11,96 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Tue
16 °C
Wed
16 °C
Thu
16 °C
Fri
17 °C
Sat
16 °C

Curs oficial BNM 15 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3784 -0.0178
USD 17.5601 -0.0305
RON 4.0724 -0.0107
UAH 0.7131 -0.0040
RUB 0.2737 0.0021
Arhivă Radio Chișinău