Amnesty International | Peste 100.000 de cetățeni turci au fost concediați din motive politice

  • 22 Mai 2017 16:49
Amnesty International | Peste 100.000 de cetățeni turci au fost concediați din motive politice

Concedierea a peste 100.000 de cetățeni turci din sectorul public, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, este arbitrară și a avut un impact catastrofic asupra vieților lor, se arată într-un raport al Amnesty International.

În raportul organizației non-guvernamentale intitluat ”No end in sight: Purged public sector workers denied a future in Turkey se arată faptul că zeci de mii de persoane, inclusiv doctori, polițiști, profesori sau soldați au fost destituiți din funcțiile publice, notează CaleaEuropeana.

Amnesty International denunță faptul că persoanelor concediate nu le este dată nicio explicație individuală, concedierile colective fiind “întreprinse arbitrar pe baza unor motive vagi și generalizate” cum că persoanele demise “ar avea legături cu organizații teroriste”. Organizația denunță, de asemenea, măsurile ce vizează activiștii politici, jurnaliștii și sindicaliștii.

Multora dintre cei concediați le este interzisă angajarea în sistemul privat reglementat de către stat, cum este cel legislativ sau educațional. Iar cei puțini cărora le este permis să se angajeze în sectorul privat au dificultăți în a-și găsi un loc de muncă, mai ales unul echivalent cu cel anterior sau cu un salariu similar. 

Organizația critică și lipsa justificării individuale și a radierii sistematice a pașapoartelor, ce fac și mai dificilă găsirea unui loc de muncă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău