Amnesty Internațional Moldova | „Cerem Guvernului să ia măsuri urgente și să implementeze standardele minime ale OMS cu privire la apă și sanitație

  • 12 Februarie 2020 16:01
Amnesty Internațional Moldova | „Cerem Guvernului să ia măsuri urgente și să implementeze standardele minime ale OMS cu privire la apă și sanitație

Organizația „Amnesty Internațional Moldova” solicită Guvernului să asigure condiții de igienă în școli prin instalarea de grupuri sanitare acolo unde, în prezent, acestea sunt în curte.

Într-o petiție publică, reprezentanții instituției, menționează că o bună parte din școlile din R.Moldova dispun doar de toalete cu hazna, situate departe de clădirea școlii, și care se află în condiții mizerabile, fără energie electrică și căldură pe timp de iarnă, dar și fără lavoare pentru spălatul mâinilor. Coordonatorul de program în cadrul Amnesty International, Ion Tarlev, a subliniat că o toaletă curată și sigură în școli este un drept, nu un privilegiu.

„Cerem Guvernului să ia măsuri urgente și să implementeze standardele minime ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la apă și sanitație pentru că, cumva, indirect ele afectează problemele de mediu. Sunt poluate apele subterane. Sunt grav încălcate drepturile la sănătate, la igienă. Cerem ca în fiecare școală să existe grupuri sanitare anexate sau integrate în clădirea de bază a școlii și să nu fie amplasate în afara școlii unde sunt condiții mizere”, a precizat Ion Tarlev.

Conform datelor Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică, aproape jumătate din școlile din țară nu dispun de toalete în interiorul instituției, conectate la un sistem public de canalizare sau nu le folosesc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău