American Airlines lansează zboruri între Chicago și Budapesta, începând din primăvara anului viitor

  • 09 August 2019 10:35
American Airlines lansează zboruri între Chicago și Budapesta, începând din primăvara anului viitor

American Airlines va lansa, începând din sezonul de vară al anului viitor, un zbor direct între Chicago și Budapesta, cu o frecvență de patru curse pe săptămână. Compania aeriană, cu sediul principal în Dallas, este prezentă deja pe piața din Ungaria, scrie Rador.

Potrivit comunicatului publicat joi pe pagina companiei aeriene, în perioada 7 mai - 28 octombrie, aeronavele Boeing 787-8 Dreamliner ale American Airlines vor zbura la Budapesta de patru ori pe săptămână. În plus, compania lansează noi zboruri și pe rutele Chicago-Cracovia și Chicago-Praga.

Prima conexiune directă dintre metropola din statul american Illinois și Budapesta a luat ființă anul trecut, atunci când LOT Polish Airlines a lansat o cursă între cele două orașe, care operează de două ori pe săptămână, pe tot parcursul anului. Însă, începând de anul viitor, LOT va efectua zboruri de la Budapesta la Chicago numai în timpul sezonului de vară, operând tot două curse pe săptămână, cu același tip de aeronavă ca American Airlines, Boeing 787-8 Dreamliner. Înainte de falimentul din 2012 al companiei aeriene ungare Malév, American Airlines a operat zboruri între Budapesta și New York, pe perioada verilor, însă, după falimentul companiei naționale ungare, în mai 2012 nu a mai relansat cursa.

Compania aeriană s-a întors la Budapesta anul trecut, atunci când, odată cu lansarea cursei către New York a LOT, American Airlines a lansat o nouă cursă către Philadelphia, care operează atât în sezonul de vară din acest an, cât și în cel de anul viitor. Zborurile către cel mai mare oraș din statul american Pennsylvania au loc la bordul unor aeronave Boeing 767-300.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău