Ambasadorul Valeriu Chiveri: Ucraina se uită cu mare respect și cu mare drag la ceea ce face Republica Moldova

  • 24 August 2023 12:01
Ambasadorul Valeriu Chiveri: Ucraina se uită cu mare respect și cu mare drag la ceea ce face Republica Moldova

Ucraina se uită cu mare respect și cu mare drag la ceea ce face Moldova prin faptul că a găzduit un număr mare de refugiați, a acordat sprijin umanitar politic și de orice altă natură, deci ei văd în noi un partener de încredere, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri într-un interviu realizat în marja reuniunii diplomației Republicii Moldova, transmite IPN.

„Este foarte important ca mesajele conducerii țării, conducerii ministerului să ajungă la toți ambasadorii Republicii Moldova pentru a-și putea ajusta obiectivele în conformitate cu interesul național al Republicii Moldova, ținând cont de situația de securitate de la hotarele noastre”, a declarat ambasadorul.

Întrebat care sunt prioritățile pentru următoarea perioadă, Valeriu Chiveri a spus că este important să fie facilitat cât mai mult suportul și sprijinul pe care-l acordă Republica Moldova Ucrainei din punct de vedere politic, din punct de vedere umanitar, din punct de vedere al căilor de acces prin Republica Moldova al tranzitului pentru bunurile ucrainene. Totodată, diplomatul menționează că sunt unele subiecte care, din cauza războiului, au fost lăsate la o parte pentru o perioadă,  dar care sunt importante, „cum ar fi demarcarea frontierei, proprietatea Republicii Moldova în Ucraina, comunitatea vorbitoare de limbă română, care este numeroasă în Ucraina și de care noi ar trebui să avem și grijă și să-i acordăm tot sprijinul necesar”, a spus Valeriu Chiveri.

Ambasadorul apreciază că relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina au ajuns la un nivel foarte bun nu numai la nivel politic, dar și la nivelul ministerelor sectoriale. „Ucrainenii se uită cu mare respect și drag la ceea ce face Republica Moldova prin faptul că a găzduit un număr mare de refugiați, a acordat sprijin umanitar, politic și de orice altă natură. Deci, ei văd în noi un partener de încredere”, a subliniat ambasadorul.

Astăzi, 24 iunie, Ucraina sărbătorește Ziua Independenței. Se împlinesc 32 de ani de când a adoptat Declarația de Independență față de Uniunea Sovietică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău