Ambasadorul SUA în Rusia a demisionat

  • 07 August 2019 08:08
Ambasadorul SUA în Rusia a demisionat

Ambasadorul SUA în Rusia, Jon Huntsman, și-a dat demisia din postul pe care l-a deținut din 2017, a anunțat marți publicația Salt Lake Tribune, citând scrisoarea sa către președintele Donald Trump, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Potrivit unor zvonuri, el ar intenționa să candideze pentru funcția de guvernator al statului american Utah, pe care l-a condus între 2005-2009 și unde s-a bucurat de o mare popularitate.

"Sunt onorat de încrederea pe care ați avut-o în mine ca ambasador al Statelor Unite în Rusia în această perioadă istoric dificilă pentru relațiile bilaterale", i-a scris Huntsman lui Trump.

Huntsman, un republican, avusese o atitudine critică la adresa lui Trump în prima parte a campaniei prezidențiale din 2016, dar a devenit un apărător al președintelui după alegerea acestuia.

Om de afaceri, Huntsman a fost ambasador în Singapore în timpul președinției lui Bill Clinton și în China, sub președinția lui Barack Obama, ambii democrați. A candidat fără succes la președinția SUA în 2012.

CNN a relatat în weekend că Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin au discutat despre înlocuirea lui Huntsman în timpul unei convorbiri telefonice săptămâna trecută, care fusese axată oficial pe incendiile din Siberia.

În timp ce relațiile oficiale între SUA și Rusia continuă să se deterioreze, inclusiv printr-o serie de noi sancțiuni instituite recent de Washington împotriva Moscovei, Trump a părut adesea să se înțeleagă bine cu Putin, ceea ce constituie o sursă de tensiune pe plan intern în SUA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău