Ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei, din nou la Chișinău

  • 19 Februarie 12:01
Ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei, din nou la Chișinău

Astăzi vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, se arată într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei. Oficialul ucrainean va pleca mâine din Chișinău spre Bruxelles, unde va avea o rundă de discuții cu mai mulți demnitari din cadrul instituțiilor europene, inclusiv cu dna Dorota Suliga, reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rogovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat. Oleg Serebrian a reiterat angajamentul ferm al Chișinăului de a evita escaladarea tensiunilor și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică. În același timp, a fost subliniat faptul că guvernul moldovean nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la aducerea graduală a regiunii transnistrene în câmpul constituțional al Republicii Moldova.

Tot astăzi, după întrevederea cu vicepremierul Serebrian, ambasadorul Rogovei se va deplasa la Tiraspol, unde va discuta cu Vadim Krasnoselski.

 
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău