Ambasadoarea Tatiana Molcean a fost numită în funcția de Secretar Executiv a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE)

  • 27 Iulie 2023 08:08
Ambasadoarea Tatiana Molcean a fost numită în funcția de Secretar Executiv a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE)

Ambasadoarea Tatiana Molcean a fost numită în funcția de Secretar Executiv a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE). Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a salutat joi, 27 iulie, decizia Secretarului General ONU de numire a candidatului din partea Guvernului Republicii Moldova, pe care o califică drept „o recunoaștere clară a profesionalismului diplomației moldovenești și a angajamentelor la nivel guvernamental față de agenda multilaterală”.

„Alegerea Tatianei Molcean în aceasta funcție de top management al ONU urmare unui concurs competitiv este o reconfirmare a calităților sale diplomatice și de lider, precum și a cunoștințelor vaste în domeniile de competenta ale organizației. Totodată este o recunoaștere clară a profesionalismului, a succeselor și realizărilor diplomației moldovenești, a angajamentelor la nivel guvernamental față de agenda multilaterală”, se arată într-un comunicat al MAEIE. 

Secretarul Executiv UNECE este numit în funcție de Secretarul General ONU si face parte din Grupul de Management Superior al ONU.

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (https://unece.org)  a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele membre. fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale Națiunilor Unite.

Această platformă multilaterală vine să faciliteze o mai bună integrare economică între cele 56 de state membre din Europa, America de Nord și Asia Centrala, promovând dezvoltarea durabilă și prosperitatea economică prin: dialog politic; negocierea instrumentelor juridice internaționale; elaborarea de reglementări și norme; schimbul și aplicarea celor mai bune practici; expertiză economică și tehnică; precum și cooperare tehnică pentru țările cu economii în tranziție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău