Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a demisionat. Trump spune că va face un „mare anunț” despre aceasta

  • 09 Octombrie 2018 19:34
Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a demisionat. Trump spune că va face un „mare anunț” despre aceasta

Ambasadoarea SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, ce are rang de ministru în cadrul guvernului american, și-a prezentat demisia președintelui Donald Trump, care a acceptat-o, au relatat marți media americane.

Într-o întâlnire cu Nikki Haley desfășurată în Biroul Oval începând cu ora locală 10:30 (14:40 GMT), liderul de la Casa Albă a spus că Haley va părăsi actuala funcție la finalul acestui an și că ea a făcut o „muncă incredibilă” ca ambasador al Statelor Unite la ONU.

Trump a menționat că va numi viitorul titular al postului în termen de două sau trei săptămâni.

La rândul său, ambasadoarea Nikki Haley a afirmat că altor țări poate nu le place ceea ce fac SUA, dar cu siguranță ele respectă acest lucru.

Haley a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2020, dar a precizat că va face campanie pentru Donald Trump.

Nikki Haley este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de membri ai administrației Trump ce renunță la funcție, printre care fostul secretar de stat Rex Tillerson, care a fost destituit în luna martie.

Anterior în cursul acestui an, Haley (46 de ani) declara pentru Reuters: „În fiecare zi simt că îmi pun o armură pe mine” pentru a proteja interesele SUA la ONU.

Nikki Haley exercita al doilea mandat de guvernator al statului Carolina de Sud atunci când a fost desemnată de Donald Trump pentru a deveni ambasadoarea SUA la Națiunile Unite. 

Președintele Trump a postat pe Twitter un mesaj în care afirmă că va face în scurt timp un „mare anunț” despre Nikki Haley.

Sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău