Ambasadoarea Italiei s-a întâlnit cu premierul interimar, la final de mandat

  • 10 Februarie 2021 12:03
Ambasadoarea Italiei s-a întâlnit cu premierul interimar, la final de mandat

Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova. Cu această ocazie, oficiala a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, ministru al afacerilor externe și integrării europene, transmite IPN.

Premierul interimar a apreciat sprijinul Italiei în promovarea agendei europene a Republicii Moldova și a exprimat deschiderea pentru consolidarea cadrului juridic bilateral în mai multe domenii, printre care securitatea socială.

Părțile au evaluat perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale în cadrul organizațiilor internaționale, inclusiv preluarea experienței italiene în domeniul eficienței energetice, tehnologiilor informaționale, în infrastructură, dar și în domeniul agriculturii ecologice. Totodată, șeful executivului a exprimat interesul Republicii Moldova în valorificarea potențialului economic și sporirea volumului comerțului bilateral moldo-italian. Situația epidemiologică din Republica Moldova a constituit un alt subiect-cheie pe agenda discuțiilor.

În final, șeful Guvernului a apreciat activitatea ambasadoarei în timpul mandatului său și i-a mulțumit pentru contribuția sa în promovarea relațiilor de cooperare moldo-italiene pe mai multe dimensiuni prioritare.

Pe 23 decembrie 2020, în semn de apreciere a activității prodigioase în calitate de ambasador al Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti a fost decorată cu Ordinul de onoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău