Ambasada SUA, profund îngrijorată de presiunile asupra primarilor din R.Moldova

  • 01 Martie 2018 13:45
Ambasada SUA, profund îngrijorată de presiunile asupra primarilor din R.Moldova

„Este profund îngrijorător să aflăm despre cazurile de presiune asupra autorităților locale care sunt larg răspândite. Aceste presiuni, care deseori duc la migrația dintr-un partid în altul, diminuează încrederea câștigată cu greu a cetățenilor”, se arată într-o declarație a Ambasadei SUA la Chișinău.

Reprezentanții diplomației americane în R. Moldova susțin că împărtășesc opinia Consiliului Afaceri Externe al UE cu privire la „importanța asigurării funcționării imparțiale a organelor de drept și a sistemului judiciar", precum și îngrijorările Consiliului cu privire la „cazurile de urmărire penală împotriva unor avocați, judecători și oponenți politici".

Potrivit Ambasadei SUA, structurile locale ale organelor de drept, procuraturii și sistemului judecătoresc, sunt implicate, adeseori, în acest fenomen. „Statele Unite vor continua să ofere sprijin autorităților publice locale, pentru a consolida autonomia locală în conformitate cu Carta Europeană a Autonomiei Locale și pentru a sprijini democrația la nivel local”.

Menționăm că ambasadorul american, James Pettit, a subliniat aceste probleme în cadrul unei înâlniri cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău