Ambasada SUA îndeamnă Republica Moldova să-și protejeze spațiul informațional de propaganda rusească

  • 25 Iulie 2017 13:34
Ambasada SUA îndeamnă Republica Moldova să-și protejeze spațiul informațional de propaganda rusească

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău consideră că Republica Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională, în condițiile în care buletinele de știri și emisiunile rusești distorsionează mesajul public din Moldova prin propagandă și jumătăți de adevăr.

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială a Misiunii diplomatice pe Facabook, se face trimitere la un raport al Asociației Presei Independente, în care au fost monitorizate mai multe posturi de televiziune din Federația Rusă, retransmise în Republica Moldova, și care confirmă acest lucru.

 

Concluziile autorilor sunt că posturile rusești monitorizate transmit mesaje propagandistice și manipulează constant opinia publică, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăției Occidentului, în primul rând a SUA, NATO și UE, în escaladarea conflictelor militare și în general în tot ce se întâmplă negativ în regiune sau în lume.

Amintim că în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege privind securizarea spațiului informațional al țării, inițiativă care se referă, însă, doar la limitarea retransmisiei demisiunilor de știri și informativ analitice, produse de instituțiile media din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău