Evenimentele publice de donare a ajutorului din partea României, în valoare de 3,5 milioane de euro, vor avea loc mâine, 7 mai

  • 06 Mai 2020 09:44
Evenimentele publice de donare  a ajutorului din partea României, în valoare de 3,5 milioane de euro, vor avea loc mâine, 7 mai

Ceremonia publică de donare a lotului cu echipamente medicale de protecție și medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19, oferit Republicii Moldova de România, nu va avea loc astăzi, așa cum era programat inițial. Informația referitoare la această întârziere a fost confirmată de Ambasada României în R. Moldova. ”Din motive obiective, acțiunile programate astăzi privind sprijinul României acordat Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID -19 se amână pentru mâine”, se arată în mesajul misiunii diplomatice.

Despre aceasta a scris și premierul Ion Chicu, pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că i-a adresat o invitație premierului român, Ludovic Orban, să viziteze Republica Moldova, pentru a primi la Chișinău mulțumiri pentru ajutorul acordat.

Lotul, în valoare de 3,5 milioane euro este compus din jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile.

Materialele medicale menționate urmează a fi transportate cu 20 autocamioane și sunt destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că o echipă de medici și asistenți români se află într-o misiune de două săptămâni în Republica Moldova, pentru a-și ajuta colegii la combaterea epidemiei de COVID-19. Aceștia au adus cu ei 3000 de combinezoane, 6000 de măști de protecție și tot atâtea măști chirurgicale, peste 11 mii de  perechi de mănuși, izolete și viziere.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău