ALTERNATIVA EUROPEANĂ | Eurodeputatul Nicolae Ștefănuță: Știu că suntem cu toții o națiune și e foarte important ca oamenii din R.Moldova să o ducă bine și într-o bună zi să ne regăsim în familia europeană

  • 29 Ianuarie 2021 13:17
0%
00:00:00
00:00:00

În pofida crizei sanitare, Uniunea Europeană este interesată de statele din vecinătatea apropiată, inclusiv Republica Moldova. Iar România nu uită pentru niciun moment de frații de peste Prut, inclusiv la nivel european, spune eurodeputatul Nicolae Ștefănuță. Într-un interviu pentru emisiunea „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău el a declarat că este important ca oamenii din Republica Moldova să aibă aceleași drepturi ca cei din România care e stat membru al UE și să intre în familia europeană în formula pe care o vor alege.

„Poate exista reflexul acesta de a ne păsa de ceea ce se întâmplă în interiorul Uniunii, dar noroc că în această Uniune Europeană avem o mulțime de state care au trecut printr-o viață similară oamenilor din Republica Moldova. Au trecut prin ocupație sovietică dau alte astfel de fenomene și înțeleg ce înseamnă. Pentru noi, cu atât mai mult, că suntem români, și milităm considerăm că moldovenii sunt frații noștri, nu uităm niciun moment de frăția noastră și de importanța solidarității și apropierii cu UE. Eu sunt ardelean, știu că suntem cu toții o națiune și e foarte important ca oamenii de acolo să o ducă bine, să aibă drepturi ca și noi, cât posibil, să intre pe piața europeană. Și într-o bună zi să ne regăsim în familia europeană, în formula pe care o vor dori oamenii din Republica Moldova”.

Eurodeputatul român Nicolae Ștefănuță a subliniat și importanța solidarității europene și apartenenței la UE, în special în aceste vremuri complicate.

 „Trebuie să știți, că în momentul de față chiar în UE sunt anumite provocări în privința livrărilor de la companiile autorizate. Există anumite întârzieri, ceea ce va duce și la întârzieri pe partea de solidaritate. Dar eu am  totuși încredere că odată ce vom intra în acel calendar cu vaccinurile de la Moderna și BiontechPffizer și vor suficiente, așa cum specifică contractul respectiv, solidaritatea nu va întârzia să apară. Le spun des românilor asta: Noi, România, suntem privilegiați să fim membri, altfel am fi într-o situație gravă în privința crizei pandemice, a vaccinului. Pentru că una e să negocieze blocul acesta mare, cu state puternice în el, solidar pentru  toată lumea același preț și alta e să ne descurcăm noi, de capul nostru. E un mare privilegiu și le spun românilor acest lucru mereu. În momentul în care intrăm în linie dreaptă cu vaccinurile, eu și alții vom fi primii avocați ai Republicii Moldova și în acest sens”, a mai adăugat parlamentarul european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău