Alți două mii de de consumatori vor fi deconectați de la rețeaua de gaze naturale

  • 19 August 2022 09:42
Alți două mii de de consumatori vor fi deconectați de la rețeaua de gaze naturale

2.002 de consumatori noncasnici, care datorează ”Moldovagaz” suma de 75,526 milioane lei pentru gazele naturale, vor fi deconectați de la instalații pentru datoriile acumulate. Anterior, o astfel de măsură a fost aplicată în privința a peste 750 consumatori casnici.

Potrivit ”Moldovagaz”, datoriile acumulate de consumatorii noncasnici condiționează imposibilitatea executării de către companie a obligației sale de plată față de furnizorul extern, realizată, în mod direct, prin achitarea la timp de către consumatorii finali a volumelor de gaze naturale utilizate, scrie Bizlaw.md

Astfel, în scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al țării și, totodată, neadmiterii majorării soldului datoriei, în temeiul pct.105 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19 aprilie 2019, compania dispune deconectarea instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor-debitori.

În conformitate cu pct.117 din Regulament, furnizarea gazelor naturale va fi reluată după achitarea integrală a plății datorate pentru gazele naturale și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, cu scopul evitării acumulării datoriei pentru gaze naturale consumate, conform pct.96 din Regulament, consumatorul noncasnic va achita plata preventivă pentru gazele naturale până la 12 luni.

SA "Moldovagaz” solicită, prin urmare, consumatorilor finali să stingă restanța pentru gazele naturale furnizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău