Alexandru Tănase: Decizia CEC privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora va avea cam același efect mobilizator cum l-a avut etichetarea moldovenilor din afara țării ca “electorat paralel”

  • 06 Iunie 2021 10:39
Alexandru Tănase: Decizia CEC privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora va avea cam același efect mobilizator cum l-a avut etichetarea moldovenilor din afara țării ca “electorat paralel”

Decizia CEC de a deschide 139 de secții de votare peste hotare, deși inițial s-au propus 162 de secții, „va avea cam același efect mobilizator cum l-a avut etichetarea moldovenilor din afara țării ca “electorat paralel”, este de părere fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

„Aceasta decizie nu mă surprinde deloc și se încadrează perfect în logica acțiunilor PSRM, care a devenit în ultimul timp un veritabil campion la “călcatul pe greblă”.

Este evident că din moment ce s-au găsit bani pentru 139 secții, s-ar fi putut găsi bani și pentru 162. La fel de evident este ca diferența de secții va influența rezultatul final, doar ca în alt mod decât se așteaptă socialiștii. Am să explic la ce mă refer. În alegeri parlamentare, pe timp de vară și în pandemie, e destul de greu să mobilizezi moldovenii din diferite colțuri ale lumii să iasă la votare. Decizia CEC va avea cam același efect mobilizator cum l-a avut etichetarea moldovenilor din afara țării ca “electorat paralel”. Chiar și cei care sunt mai puțin interesați de politică, vor găsi banii și timpul necesar pentru a se deplasa la secțiile de votare, doar pentru a vota împotriva PSRM.

În altă ordine de idei, în cazul în care cei care promit azi că vor lua majoritatea la viitoarele alegeri, vor avea un rezultat sub așteptări, aceasta va fi justificarea perfectă a eșecului”, a opinat Alexandru Tănase, într-un comentariu pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău