Alexandru Slusari: Sunt foarte curios dacă reprezentanții guvernului nostru vor avea azi aceeași grijă în raport cu altă categorie de oameni simpli din zona transnistreană, profesori și elevi din școlile cu predare în limba română

  • 03 Septembrie 2021 11:41
Alexandru Slusari: Sunt foarte curios dacă reprezentanții guvernului nostru vor avea azi aceeași grijă în raport cu altă categorie de oameni simpli din zona transnistreană, profesori și elevi din școlile cu predare în limba română

Reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a comentat situația legată de acțiunile Guvernului de la Chișinău privind circulația autoturismelor înmatriculate în regiunea transnistreană.

„Am luat act de poziția viceprim-ministrului RM privind insistența ca Ucraina să permită accesul automobilelor cu numerele transnistrene.
Nu prea am înțeles cine a încurcat timp de 3 ani locuitorilor din stânga Nistrului să primească plăcuțele neutre.
 
Înțeleg că azi vor fi organizate negocieri la Tighina și acolo domnul Culminschii va avea grijă enormă față de oamenii simpli din regiunea transnistreană și împreună cu reprezentanții Tiraspolului va încerca să convingă autoritățile Ucrainei să recunoască în continuare numerele unui stat nerecunoscut, care încurcă în primul rând Moldovei.
Sunt foarte curios dacă reprezentanții guvernului nostru vor avea azi aceeași grijă în raport cu altă categorie de oameni simpli din zona transnistreană, profesori și elevi din școlile cu predare în limba română, care permanent sunt blocați și hărțuiți de autoritățile separatiste. La fel, rog ca dl. Culminschii să aibă grijă maximă de mii de țărani din satele noastre din zona de securitate, care nu au acces liber cu producția agricolă în piețele Bender și Tiraspol și sunt umiliți de așa zișii grăniceri și vameși transnistreni.
Mai avem zeci de exemple, când tot cetățeni ai Republicii Moldova, care locuesc pe malul drept al Nistrului, sunt discriminați enorm prin acțiunile unei grupări criminale din Tiraspol. Dar deocamdată mă opresc aici și cer de la guvernul nostru verticalitatea și decență în cadrul formatului 5+2.
Dacă avem această tactică a pașilor mici, vreau să văd în urma negocierilor măcar câțiva pași în favoarea tuturor cetățenilor RM, nu doar a celor, care locuiesc în Transnistria și servesc drept paravan pentru un regim separatist, alimentat din Moscova și, cu părere de rău, din Chișinău”, a declarat Alexandru Slusari. 
 
Vicepremierul pentru reintegrare Vladislav Kulminski se va afla astăzi la Tighina și urmează să se întâlnească cu reprezentantul regimului de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev. 
Întâlnirea va avea loc la oficiul Misiunii OSCE, iar cea mai importantă temă de discuție va fi subiectul plăcuțelor neutre de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și procesul de eliberare a acestora.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău