Alexandru Slusari: Guvernatorul BNM promite să publice lista beneficiarilor în urma furtului miliardului

  • 19 Iulie 2017 13:49
Alexandru Slusari: Guvernatorul BNM promite să publice lista beneficiarilor în urma furtului miliardului

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a scris pe pagina sa de facebook că guvernatorul Bărcii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, promite să facă tot posibilul pentru a publica lista beneficiarilor în urma furtului banilor din cele trei bănci.

Potrivit agenției INFOTAG, politicianul a oferit detalii de la întrevederea cu conducerea BNM, precizând că Cioclea "preferă să vorbească despre activitatea BNM din prezent și viitor". 

"M-am convins că atâta timp cât la putere va rămâne actualul regim, noi niciodată nu vom afla adevărul despre detaliile furtului miliardului și nici banii nu vor fi întorși în țară", a scris Slusari.

El a spus că la solicitarea sa de evalua "necesitatea emiterii garanțiilor de stat pentru împrumutul de 14,2 mlrd. lei pentru cele trei bănci și faptul că această decizie a fost luată la insistența fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, și fostul ministrul al Economiei, Candu", răspunsul a fost "Mai bine tac".

"I-am spus sincer (lui Cioclea - "I.") că văd în față un specialist bun, dar care depinde foarte mult de clanul oligarhic condus de Plahotniuc și că se simte foarte mult faptul că candidatura lui (la funcția de guvernator al BNM - "I.") a fost propusă de Candu", a scris Slusari.

Vicepreședintele DA afirmă că vinovați de furtul miliardului sunt "Leancă (pe atunci prim-ministru), Candu (ministru al Economiei, apoi speaker al Parlamentului), Lazari (ministru al Economiei), Copaci (viceministru al Economiei), Arapu (ministru al Finanțelor) și alți demnitari, care au acționat sau au stat deoparte atunci când s-a produs furtul. Politicianul consideră că "toți sunt acoperiți de Plahotniuc".

Alexandru Slusari își încheie postarea cu un îndemn către cetățeni să iasă la protestul împotriva modificării sistemului electoral. El este convins că, dacă va fi introdus votul mixt, "în țară se va menține aceeași situație și nu va fi nicio schimbare spre bine".
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău