Alexandru Slusari, după declarațiile lui Igor Dodon: Încetați să amenințați Curtea Constituțională! Aveți angajamente față de cineva din străinatate? Nu știți cum de administrat țara? Plecați

  • 24 Aprilie 2020 18:50
Alexandru Slusari, după declarațiile lui Igor Dodon: Încetați să amenințați Curtea Constituțională! Aveți angajamente față de cineva din străinatate? Nu știți cum de administrat țara? Plecați

Președintele Igor Dodon a declarat că dacă Înalta Curte va bloca legile votate ieri în Parlament, atunci, începând cu 1 mai nu vor mai fi achitate pensiile și salariile bugetarilor, iar Curtea va trebui să-și asume toate consecințele. Cu o reacție la aceste declarații a venit vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

Astfel, Igor Dodon a afirmat că Guvernul a reușit să semneze rapid mai multe acorduri în valoare de miliarde de lei, având în vedere că la ora actuală avem un buget auster, a semnat deja prevederile ce țin de rectificarea bugetului de stat și politica fiscală, însă câțiva deputați blochează aceste inițiative și se încearcă utilizarea Curții Constituționale drept instrument politic în această situație. „Vreau doar să-i atenționez pe toți, și pe oponenții politici, și pe cei din Curtea Constituțională. În cazul în care legile votate ieri, vor fi blocate, suspendate de către Curtea Constituțională, la cererea câtorva deputați din opoziție, atunci, cel mai probabil, că, începând cu 1 mai nu se vor achita pensiile, salariile buegtaruilor. Cele 1,3 miliarde de lei nu vor putea fi alocate, 1,5 miliarde pentru drumuri nu vor putea fi alocate, cele 1,5 milioane pentru agenții economici vor fi blocate. (...) Dacă cineva, în speranța că-și va salva 9 euro de la Aeroport sau are scopul de a destabiliza situația din R.Moldova și va bloca acest ajutor, iar Curtea Constituțională va permite să fie utilizat drept instrument politic, atunci să-și asume toate consecințele”, a declarat președintele, după Centrul unic de comandă. 

După aceste declarații, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari l-a îndemnat pe Igor Dodon să nu isterizeze populația prin afrimații că de la 1 mai nu vor mai fi bani pentru pensii și salarii.  „Încetați amenințarea Curții Constituționale! Marți, peste 4 miliarde de lei de la FMI au întrat pe conturile trezoriale. Cer ca Ministerul Finanțelor să publice informația oficială cu soldurile trezoriale. Oare în două zile ați reușit să furați și acești bani, domnule Președinte ? Acorduri cu FMI au fost votate ieri aproape unanim. Nu am auzit că cineva din deputații să conteste aceasta lege. Opoziția nu are de gând să depună nicio sesizare la Curtea Constituțională referitor la rectificările bugetare și măsurile de sprijin, chiar dacă aceste legi presupun sute de milioane de lei de risipă și în procesul adoptării acestora au fost comise încalcări flagrante a legislației. Dar noi suntem mult mai responsabili decăt guvernarea voastră, Igor Nicolaevici. (..) Dar în plina criza pandemică și economică țara nu poate să-și permită să aibă în frunte un președinte, care emană panica. Aveți angajamente față de cineva din străinatate ? Nu știți cum de administrat țara ? Plecați. Lăsați cheile de la beciuri de la Condrița la președinția și duceți-vă acasă”, a declarat Slusari. 

Menționăm că Înalta Curte a suspendat ieri, 23 aprilie, acordul de împrumut cu Federația Rusă, criticat dur de opoziție în legătură cu anumite prevederi, în special cele care ar crea riscuri ca datoriile unor companii private față de Federația Rusă să fie achitate din bani publici. 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău