Alexandru Jizdan: Suntem gata să discutăm cu partenerii din Parlament din blocul ACUM

  • 15 Mai 2020 15:50
Alexandru Jizdan: Suntem gata să discutăm cu partenerii din Parlament din blocul ACUM

Partidul Democrat din Moldova nu își dorește și nu va susține organizarea unor alegeri anticipate în Republica Moldova, în schimb, va accepta discuții politice care ar aduce o stabilitate.

Mai mult decât atât, în urma stări de urgență și a pandemiei, eventuale alegeri ar agrava situația în țară. Opinii în acest sens au fost făcute publice de către Alexandru Jizdan, deputat în Fracțiunea PDM, secretar general al formațiunii, în cadrul dezbaterilor publice „Alegeri parlamentare anticipate și/sau schimbarea Guvernului: probabilitate, riscuri, beneficii”, organizate de Agenția de presă IPN.


„Într-o perioadă pandemică, într-o perioadă complicată pentru Republica Moldova o criză guvernamentală ar agrava foarte mult procesele și starea economică din țara noastră. De aceea, noi, nedorindu-ne alegeri anticipate, suntem gata să discutăm cu toții partenerii. Ne dorim ca colegii noștri într-un final să accepte acest dialog politic matur foarte responsabil și nu în ultimul rând Partidul Democrat așteaptă să fie respectat în aceste discuții”, a declarat Alexandru Jizdan.

Deputatul PDM spune că Republica Moldova nu-și mai poate permite schimbarea a cinci guverne în decursul unui an, iar unul dintre scopurile principale ale formațiunii ține de scoaterea țării criză. „Astăzi nimeni cu noi nu a discutat, nimeni nu a prezentat un plan cum noi am putea scoate țara din criză și astăzi se face abstracție de faptul că în Partidul Democrat sunt mulți oameni care au experiență, atât politică, cat și guvernamentală. Noi avem poziția noastră, noi considerăm că doar în stabilitate țara poate progresa”, a spus Alexandru Jizdan.

 

Politicianul menționează că Partidul Democrat din Moldova este deschis spre discuție cu partidele de dreapta, doar că până în prezent ele nu au făcut niciun pas în acest sens. Totodată, deputatul cere respect din partea opoziției.

„Noi suntem gata să discutăm cu partenerii din Parlament din blocul ACUM, dacă el mai există. Noi am putea fi parteneri. Am spus despre maturitate politică, deoarece puțină maturitate politică am văzut în vara anului 2019 când s-a dorit debarcarea lui Plahotniuc. S-a reușit acest lucru. Se dorește debarcarea lui Dodon. Am impresia că la anul vom avea alte ținte de debarcat. Noi nu suntem de acord doar cu o astfel de abordare. Ne dorim ca să construim ceva în țara asta, nu doar să distrugem”, a punctat deputatul.

Dezbaterile „Alegeri parlamentare anticipate și/sau schimbarea Guvernului: probabilitate, riscuri, beneficii” sunt ediția a 134-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău