Alexandru Giugaru (1897 - 1986)

  • 07 Noiembrie 2013 12:40
Alexandru Giugaru (1897 - 1986)

Pe scena Naționalului bucureștean a fost Zaharia Trahanache din “O scrisoare pierdută” si Jupân Dumitrache din “O noapte furtunoasă” și Pampon din “D’ale carnavalului”.

Alexandru Giugaru părea a fi, într-adevăr, un actor făcut anume ca să joace în piesele lui Caragiale. Sică Alexandrescu spunea că, dacă Ion Luca Caragiale l-ar fi cunoscut pe Al. Giugaru, l-ar fi plăcut și l-ar fi îmbrățișat cu toată căldura. Era autentic în tot ce juca.

Alexandru Giugaru a absolvit Liceul Cuza Vodă din orașul natal și Conservatorul de Arta Dramatica din București. A jucat împreuna cu o trupa de artiști la cinematografele bucureștene, în pauza dintre filme, numere de revistă, dar și pe scena Teatrului Armatei.

La Teatrul Național din București a jucat în "Revizorul" de Gogol, cu care a mers în turneu la Moscova, Bădăranii de Carlo Goldoni, în turneu la Veneția, Conu Leonida față cu reacțiunea, interpretată în travesti alături de Grigore Vasiliu Birlic.

La "Ascultă Vocea" de astăzi, Alexandru Giugaru citește un fragment din "Raport către șeful stației Plopeni" de Tudor Mușatescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău