Alexandru Cozer: ”Alegătorii de pe dreapta au nevoie de responsabilitate, seriozitate, maturitate, echilibru. Nicidecum de bâlci, scandal și atacuri suburbane” (Revista presei)

  • 24 Septembrie 2019 09:26
Alexandru Cozer: ”Alegătorii de pe dreapta au nevoie de responsabilitate, seriozitate, maturitate, echilibru. Nicidecum de bâlci, scandal și atacuri suburbane” (Revista presei)

Revista presei din 24 septembrie 2019

Despre responsabilitatea în campanie și un îndemn către Andrei Năstase și Octavian Țîcu”, scrie Alexandru Cozer în Cotidianul. ”Candidatura lui Țîcu, un intelectual foarte bine văzut de unioniști, ar putea scoate la urne un val important de alegători, care altfel nu s-ar fi putut regăsi printre celelalte oferte. Doar că Octavian Țîcu trebuie să se gândească și la turul II”, crede autorul.

”Pentru că dacă nu ajunge în turul II, o raportare dură față de „prietenul și colegul Andrei” poate determina o parte din electoratul său să nu-l voteze pe Năstase, facilitând astfel victoria lui Ceban. La fel cum, dacă va accede el, și-ar ostiliza alegătorii lui Năstase, o parte dintre care nu l-ar susține pe la 3 noiembrie. Îndemnul este valabil și pentru Andrei Năstase. În special pentru multitudinea sa de fani de pe Facebook, care l-au asaltat pe Țîcu în ultimele zile cu tot felul de apelative, „trădător” fiind cel mai indulgent dintre ele. Fani pe care îi poate opri doar el, printr-un discurs corect și echilibrat. Alegătorii de pe dreapta au nevoie de responsabilitate, seriozitate, maturitate, echilibru. Nicidecum de bâlci, scandal și atacuri suburbane”, subliniază editorialistul.

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a declarat, la o emisiune de la postul TV8, că la Aeroportul din Chișinău existau câteva așa-zise portițe, și nu doar una, prin care se putea ieși din țară în mod clandestin, fără controlul pașapoartelor și fără ca în bazele de date ale Poliției de Frontieră să se păstreze informații despre aceste treceri. Una era în zona Aeroportului Vechi, unde se află și toate depozitele pentru comercianții din magazinele duty free. „Este zona de acces care nu era supravegheată de către Poliția de Frontieră, contrar prevederilor legii. Așa au fost indicațiile de la anumiți politicieni din Republica Moldova. În cazul dat eu nu știu care a fost acel politician care a dat aceste indicații”, a comentat Vasiloi. Alte portițe erau prin sala delegațiilor oficiale și VIP, prin zona pe unde trec toți cetățenii Republicii Moldova și prin așa-zisul punct de trecere „Est” care se află după fosta escadrilă militară, în apropiere de Sîngera. Vasiloi susține că aceste coridoare erau folosite nu doar de o singură persoană, ci de un grup de persoane care erau apropiate fostului regim.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău