Alexandru Bordian: Suntem o țară de corupți

  • 25 August 2014 10:25
Alexandru Bordian: Suntem o țară de corupți

Când prin intermediul rețelelor de socializare lumea organizează acte de caritate sau un eveniment social, asta-i minunat; când pe rețelele de socializare circulă bârfe și zvonuri din care presa face știri – asta-i indignant.

Prea mare importanță se acrodă în ultimul timp bloggerilor. Mulți s-au grăbit să considere bloggingul o sferă mai liberă și mai corectă decât jurnalismul, iar cei care scriu pe blog să fie văzuți drept mari lideri de opinie și apologeți ai adevărului, îndeosebi cei care scriu despre politică.

Bloggerii niciodată nu vor înlocui adevărații jurnaliștii, pentru că un blogger scrie doar o opinie, și atât. O singură opinie nu înseamnă jurnalism sau ceva mai bun. Bloggerii nu vor scrie niciodată ceea ce intră în contradicție cu propriile lor convingeri. Bloggerii scriu doar despre o singură parte a monedei. Să te informezi doar de pe blogguri înseamnă să te informezi unilateral, înseamnă să privești îngust, înseamnă să porți ochelari de cal.


Plus la toate, de multe ori, informația pe care o aduc bloggerii nu este verficată, astfel, au loc dezinformări.

Formula „Eu cred că...”, specifică bloggerilor – nu poate fi numit jurnalism.Jurnalismul trebuie să fie un câmp de informații obiective, unde problema sau subiectul vizat este reflectat din cel puțin două unghiuri de vedere. În știre, părerea jurnalistului, nu trebuie să fie.

Bloggerii sunt importanți ca voci ai societății civile, dar nu ca o alternativă jurnalismului.
Da, unii spun că jurnalismul din Moldova a devenit de partid, dar știm că și bloggerii se cumpără “la pachet”.

Atunci când prima, a doua și a treia putere în stat sunt corupte, atunci puterea a patra, care e mass-media, e absolut coruptă. Suntem o țară de corupți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău