Alexandr Stoianoglo, despre anunțarea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc | În timpul apropiat vom avea niște rezultate concrete

  • 30 Ianuarie 2020 11:25
Alexandr Stoianoglo, despre anunțarea în căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc | În timpul apropiat vom avea niște rezultate concrete

Procurorul șef al procuraturii municipiului Chișinău va avea zece adjuncți. Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat un demers al procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind modificarea structurii sistemului Procuraturii.

Potrivit deciziei Consiliului Superior al Procurorilor, zece unități de procuror din cadrul procuraturii municipiului Chișinău, din cele 168 existente, urmează să fie transformate în zece unități de adjuncți ai procurorului șef al Procuraturii municipiului Chișinău.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo și-a argumentat demersul prin faptul că un singur adjunct al procurorului este în imposibilitatea să realizeze eficient activitatea de management al oficiului. Astfel, statele de personal al oficiile procuraturii municipiului Chișinău vor fi completate cu câte două unități de adjunct al procurorului șef.

Procurorul general recunoaște că activitatea instituției pe care o conduce, nu este eficientă și nu generează rezultate pe care le așteaptă cetățenii.

 „Vă asigur că în timpul apropiat vor avea rezultatele respective, în pofida problemelor care sunt în cadrul procuraturii. Procuratura, în prezent, și chiar anterior a fost, în activitatea sa, paralizată”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a anunțat schimbări mari în interiorul instituției, într-un mesaj către procurori, cu ocazia Zilei profesionale, marcată anual pe 29 ianuarie.  El a afirmat că unii dintre colegii săi trebuie să plece. Totodată, acesta a spus că nu va admite nicio clipă ca instituția pe care o conduce să fie o bâtă politică, iar cei care vor încălca legea, fie că sunt procurori sau persoane cu funcții înalte în stat, vor fi trase la răspundere.

Întrebat despre fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, anunțat în căutare internațională, Alexandr Stoianoglo, a menționat că, instituția mizează pe ajutorul Interpol.

 „Noi am primit un răspuns că scrisoarea noastră despre căutarea internațională a domnului Plahotniuc a fost primită în oficiul central Interpol. Cred că vom avea niște discuții cu demnitari din cadrul Interpol. Noi, deja, am avut discuții cu demnitari din cadrul sediului Interpol din Chișinău. Am avut niște înțelegeri și  cred că în timpul apropiat vom avea niște rezultate concrete”, a precizat Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglu a fost ales Procuror general în luna decembrie, anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău