Alexandr Stoianoglo a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președinta Maia Sandu prin care a fost eliberat din funcție

  • 02 Noiembrie 2023 11:51
Alexandr Stoianoglo a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președinta Maia Sandu prin care a fost eliberat din funcție

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președinta Maia Sandu prin care a fost eliberat din funcție. Cererea a fost depusă la Judecătoria Chișinău, la data de 30 octombrie. Dosarul a fost creat, dar deocamdată nu a fost stabilită data primei ședințe, scrie Ziarul de gardă.

Amintim că pe 26 septembrie, președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din funcție, iar documentul a intrat în vigoare în aceeași zi.

Potrivit unui comunicat emis atunci de Președinție, ”semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de procuror general și a obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției în situația în care pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo era tergiversată”.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie 2021, fiind cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău