Alexander de Croo: Bruxelles-ul va depune tot efortul pentru a finaliza cadrul de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la data de 1 iulie

  • 03 Aprilie 18:20
Alexander de Croo: Bruxelles-ul va depune tot efortul pentru a finaliza cadrul de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la data de 1 iulie

Bruxelles-ul va depune tot efortul pentru a finaliza cadrul de negociere pentru aderarea RM la Uniunea Europeană până la 1 iulie, data încheierii mandatului președinției Consiliului Uniunii Europene, a declarat prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo care îmreună cu președinta Maia Sandu au participat la o întânire cu elevii liceelor din Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Relația cu Belgia este și mai importantă, având în vedere rolul și locul Belgiei în Uniunea Europeană, a subliniat Maia Sandu.

Procesele tehnice care au fost realizate de Rep. Moldova până în prezent pe calea aderării la Uniunea Europeană sunt cruciale, deși, la această etapă, nu pot fi simțite în viața cotidiană, a declarat premierul belgian, Alexander de Croo, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

„Procesul prin care Rep. Moldova va ajunge să devină parte a Uniunii Europene este unul lung și necesită un efort extraordinar, dar nu trebuie să vă fie frică de acest lucru. O muncă incredibilă a fost realizată în ultimii ani, în circumstanțe dificile. Asta ar trebui să vă facă să fiți siguri, că deși e nevoie de efort, aderarea este un lucru realizabil”, a declarat Alexander de Croo.

Cel mai important sprijin venit din partea Belgiei este cel pe calea aderării Rep. Moldova la Uniunea Europeană, a subliniat președinta Rep. Moldova, Maia Sandu. În contextul întâlnirii cu elevii liceelor din capitală, șefa statului a ținut să menționeze că tinerii vor beneficia cel mai mult pe urma integrării în Uniunea Europeană.

„Relațiile dintre Rep. Moldova și Belgia sunt excelente. Cunoaștem că Belgia deține președinția Consiliului Uniunii Europene, deci este și mai important să avem asemenea prieteni. Belgia este una dintre cele șase țări fondatoare ale Uniunii Europene, iar, în prezent, integrarea în Uniunea Europeană este proiectul cel mai important la nivel la nivel de țară pentru Rep. Moldova”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo, se află pentru a treia oară în Rep. Moldova în ultimii doi ani.

Belgia deține președinția rotativă pentru a 13-a oară, într-un moment în care Uniunea Europeană se află la o răscruce de drumuri, confruntându-se cu consecințele războiului din Ucraina, criză energetică, dezinformare, evenimentele climatice extreme, conflictul din Orientul Mijlociu, se arată pe site-ul președinției belgiene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău