Aleksandr Lukașenko mai vrea un mandat de președinte

  • 11 Septembrie 2015 11:09
Aleksandr Lukașenko mai vrea un mandat de președinte

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, și-a depus candidatura pentru încă un mandat prezidențial pe care dorește să-l obțină în urma alegerilor de pe 11 octombrie, relatează Agerpres.

În prezent în vârstă de 61 de ani, Lukașenko a câștigat toate cele patru scrutinuri prezidențiale începând din anul 1994, în anul 2004 convocând și un referendum prin care a eliminat din Constituție prevederea ce îi dădea dreptul la cel mult două mandate consecutive.

Pentru scrutinul de pe 11 octombrie și-au mai depus candidatura Serghei Gaidukevici, eternul aspirant la postul de președinte, dar care nu-și ascunde loialitatea față de Lukașenko, liderul cosacilor din Belarus, Mikola Ulaiovici, și activista Tatiana Korotkevici. 

Aceasta din urmă este prima femeie care se prezintă la un scrutin prezidențial în Belarus și în același timp singura reprezentantă a opoziției democratice. La ultimele alegeri, în anul 2010, Lukașenko a obținut aproape 80% din sufragii, dar scrutinul a fost marcat de o represiune violentă împotriva opoziției, care a denunțat fraude.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău