Aleksandr Lukașenko admite că poate a stat la putere cam mult. Ce spune despre plecarea din funcție

  • 08 Septembrie 16:02
Aleksandr Lukașenko admite că poate a stat la putere cam mult. Ce spune despre plecarea din funcție

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că nu poate să părăsească funcția de șef al statului așa pur și simplu, cum îi cere opoziția, a anunțat redactorul șef al postului de radio "Govorit Moskva", Roman Babaian, care, marți, în componența unui grup de jurnaliști ruși, i-a luat un interviu liderului belarus.

"Eu nu voi pleca pur și simplu așa. Am construit Republica Belarus timp de un sfert de secol. Nu voi lăsa lucrurile așa. În plus, dacă voi pleca, susținătorii mei vor fi pur și simplu tăiați" - a declarat Lukașenko, citat de Babaian pe canalul său Telegram. Aleksandr Lukașenko nu a exclus desfășurarea unor alegeri prezidențiale anticipate după efectuarea unei reforme constituționale. "Suntem gata să efectuăm o reformă constituțională, după care nu exclud posibilitatea organizării unor alegeri prezidențiale anticipate" - a declarat Lukașenko. 

Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că probabil a stat la putere, ca președinte, un pic prea mult, însă, în opinia sa, este singura persoană capabilă să protejeze țara acum - au transmis agențiile de știri ruse, citând o declarație făcută marți de președintele Republicii Belarus.

"Da, poate am stat un pic prea mult", a trasnsmis agenția TASS, citând o declarație a lui Lukașenko dintr-un interviu acordat mai multor instituții de media controlate de autoritățile ruse. Lukașenko se află la conducerea țării începând cu 1994 și a revendicat victoria în controversatele alegeri prezidențiale din 9 august, despre care opozanții săi susțin că au fost fraudate.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:0,2 m/s
Thu
14
Fri
12
Sat
8
Sun
9
Mon
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău