Alegeri Marea Britanie | Boris Johnson a obținut majoritatea în Parlament

  • 13 Decembrie 2019 08:39
Alegeri Marea Britanie | Boris Johnson a obținut majoritatea în Parlament

În Marea Britanie, după alegerile de ieri, premierul Boris Johnson a obținut majoritatea în Parlament, partidul său conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate astăzi, relatează AFP și Reuters.

Partidul conservator al premierului Boris Johnson a obținut 368 de locuri din cele 650, față de 191, câte au obținut laburiștii, potrivit sondajului la ieșirea de la urne.

Boris Johnson a declarat că guvernul său se pare că a câștigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcția cea bună.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că este "foarte dezamăgit" de rezultatele alegerilor legislative anticipate care au avut loc joi în Regatul Unit, adăugând că nu va "conduce partidul la următoarele alegeri". El a precizat că dorește ca partidul său să înceapă ''să reflecteze asupra rezultatului alegerilor și a viitorului politic'', în contextul în care laburiștii au suferit o înfrângere grea. 

Partidul conservator al premierului Boris Johnson a obținut 368 de locuri din cele 650, față de 191, câte au obținut laburiștii, potrivit sondajului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău