Alegeri 2016 | Promo-LEX constată o pregătire insuficientă a secțiilor de votare din țară

  • 28 Octombrie 2016 17:09
Alegeri 2016 | Promo-LEX constată o pregătire insuficientă a secțiilor de votare din țară

Misiunea Promo-LEX de observare a alegerilor din 30 octombrie constată o pregătire insuficientă a secțiilor de votare din țară.

Raportul numărul patru de monitorizare a sesizat cazuri de utilizare a resurselor administrative de către concurenții electorali, cazuri ce pot fi calificate drept oferire a cadourilor electorale, dar și cheltuieli nereflectate în rapoartele financiare prezentate de concurenții electorali, transmite IPN.

În perioada de monitorizare, observatorii au vizitat peste 1800 de secții de votare și au comunicat despre lipsa în unele dintre acestea a accesului la internet, a telefoniei și mijloacelor anti-incendiu. De asemenea, a fost sesizată lipsa bunei iluminări, lipsa condițiilor de acces pentru persoanele cu necesități locomotorii.

Misiunea de observare Promo-LEX atestă în continuare tendința de utilizare a resurselor administrative în promovarea unui candidat sau potențial candidat. De asemenea, Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Igor Dodon, Silvia Radu și Inna Popenco au avut amplasate afișe electorale în locuri interzise, cum ar fi: garduri, stâlpi, porți, stații. Observatorii Promo-LEX au constatat mai multe cazuri de activități de denigrare a concurenților electorali.

Potrivit observatorilor, nouă concurenți electorali au omis reflectarea anumitor cheltuieli pentru materiale promoționale în rapoartele privind finanțarea campaniei electorale depuse la CEC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău