Alegeri 2016 | Nantoi îi cere lui Leancă se se retragă, iar PPEM lui Nantoi - să nu se mai implice în politică

  • 20 Octombrie 2016 17:52
Alegeri 2016 | Nantoi îi cere lui Leancă se se retragă, iar PPEM lui Nantoi - să nu se mai implice în politică

Analistul politic Oazu Nantoi, ales consilier municipal la Chișinău pe listele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), îl îndeamnă candidatului acestei formațiuni, Iurie Leancă, să se retragă din campania prezidențială, în favoarea Maiei Sandu. De cealaltă parte, PPEM afirmă că Oazu Nantoi nu și-ar avea locul în politică.

Într-un mesaj video publicat astăzi pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi afirmă că, că prin semnarea, la 29 iulie, a acordului între PPEM și coaliția de guvernare, „Partidul Popular European a devenit complice la construcția statului captiv”.

El afirmă că liderul PAS ar singurul candidat capabil să-l surclaseze la alegerile din 30 octombri pe liderul socialiștilor, Igor Dodon, și anunță că se implică personal în campania Maiei Sandu.

În replică, PPEM postează, tot pe Facebook, un mesaj prin care susține că gestul lui Oazu Nantoi era previzibil și ar trăda „disperarea și frica echipei Maiei Sandu, lui Năstase, Victor și Viorel Țopa că nu vor ajunge în turul 2”.

Amintim că, acum câteva zile, și de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, l-a îndemnat pe Iurie Leancă să se retragă din campanie, pentru a înainta un candidat comun la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. La rândul său, Leancă a declarat că nu analizează opțiunea de a se retrage din cursa electorală în favoarea unui alt candidat, iar declarațiile liderului PPE, Joseph Daul, nu ar reprezenta punctul de vedere al întregii familii europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău