Alegeri 2016 | Partidul Popular European îi solicită lui Leancă să se retragă din cursa electorală

  • 16 Octombrie 2016 01:22
Alegeri 2016 | Partidul Popular European îi solicită lui Leancă să se retragă din cursa electorală

Partidul Popular European salută decizia PPDA, PAS și PLDM de a înainta un candidat comun în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale și îi cere lui Iurie Leancă, președintele PPEM, să se retragă din cursă.

„PPE a fost de la început un susținător al unui candidat comun de centru-dreapta și sunt încântat de decizia înțeleaptă a partidului nostru membru, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), precum și cea a Partidului Platforma Demnitatea și Adevărului (PPDA) să o sprijine în mod oficial pe Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidarității (PAS), în calitate de candidat comun-centru-dreapta", a declarat președintele PPE Joseph Daul, citat de Agora.md.

Totodată politicianul european a ținut să-și exprime nemulțumirea față de acțiunile lui Iurie Leancă.

„Regret profund că liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, și-a arătat un sprijin redus și s-a retras din procesul de negociere și găsire a unui candidat comun, contrar promisiunii făcute delegației PPE în mai 2016. De segmentarea electoratului de centru-dreapta beneficiază doar pro-rușii și oligarhii care nu au nici un interes în a avea o Moldovă prosperă și democratică. Având în vedere numirea Maiei Sandu, îl îndemn insistent pe Iurie Leancă să se retragă din cursă și să sprijine candidatul comun", a declarat președintele PPE.

Amintim că Liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a anunțat astăzi oficial că se retrage din cursa electorală pentru funcția de președinte și că o va susține la alegerile din 30 octombrie pe lidera Partidului ”Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău