Alegeri 2016 | CEC a sancționat-o pe Maia Sandu, pentru pozele în care apare alături de înalți demnitari UE

  • 25 Octombrie 2016 18:05
Alegeri 2016 | CEC a sancționat-o pe Maia Sandu, pentru pozele în care apare alături de înalți demnitari UE

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Maia Sandu a fost avertizată de Comisia Electorală Centrală după ce contracandidații săi, reprezentantul PSRM, Igor Dodon și candidatul independent, Maia Laguta, au depus o contestație la CEC, prin care au acuzat-o că ar folosi mai mulți oficiali europeni pentru a-și face agitație electorală.

CEC a decis că, prin vizita sa la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri ai Partidului Popular European, dar și cu cancelarul german, Angela Merkel, Maia Sandu a ignorat o serie de articole din Codul Electoral, încălcând astfel legislația în domeniu.

Totodată, Igor Dodon și Maia Laguta au invocat mai multe articole din mass-media locală, dar și o serie de postări pe conturile Maiei Sandu de pe rețelele de socializare, care în opinia celor doi ar favoriza-o în fața altor contracandidați.

Subiectul a stârnit discuții în contradictoriu, decizia fiind în final aprobată cu votul a 5 membri ai CEC, un vot împotrivă și o abținere.

În același timp, CEC a solicitat Ministerului de Externe și Integrării Europene să solicite explicații Misiunii UE de la Chișinău privind implicarea mai multor oficiali europeni în campania pentru prezidențialele din 30 octombrie, dar și Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care ar urma să examineze respectarea normelor de reflectare a campaniei electorale de către radiodifuzorii vizați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău