Alegeri 2016 | Aleșii socialiști confirmă: Îl vor vota pe Dodon în turul II

  • 10 Noiembrie 2016 11:59
Alegeri 2016 | Aleșii socialiști confirmă: Îl vor vota pe Dodon în turul II

Primari socialiști și președinți de raion se declară împotriva reformei de descentralizare și spun că doar un viitor președinte ca socialistul Igor Dodon nu va permite revenirea la județe și lichidarea mai multor primării.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, aleșii locali au specificat că experiența candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, de optimizare a școlilor demonstrează că ea va permite închiderea primăriilor.

Mihail Pleșca, primarul comunei Prepelița din raionul Sângerei, a subliniat că aleșii locali sunt îngrijorați de faptul că după alegeri va începe optimizarea primăriilor, iar oamenii vor părăsi și mai intens localitățile, care și așa sunt depopulate. „Avem sate pe cale de dispariție. Vedem că în localitățile fără școală, fără primărie și centru medical, cetățenii au parte de servicii mult mai rele și aleg să plece. Nu considerăm că această reformă va fi benefică țării. Sperăm că cel care va veni la conducere după alegeri se va îngriji de nevoile poporului. Sperăm că cetățenii vor face alegerea corectă”, a menționat edilul.

Președintele raionului Ocnița, Vasile Romaniuc, a spus că a discutat cu locuitori ai raionului și a aflat că oamenii sunt împotriva optimizării primăriilor și nu-și doresc revenirea la județe. Alesul local a subliniat că anterior o reformă similară a creat mai multe cheltuieli, iar oamenii își doresc ca totul să rămână așa cum este.

Tatiana Timofte, primară a comunei Buda, raionul Călărași, a făcut apel către oamenii de bună credință să nu permită optimizarea primăriilor, căci, spune ea, și fără astfel de reforme localitățile rămân fără oameni din cauza mortalității ridicate. Edila a îndemnat autoritățile să caute soluții pentru a îmbunătăți situația locuitorilor din zonele rurale.

Ala Guzun, primara comunei Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, a subliniat că,  în loc de așa-zise reforme care ar provoca doar haos, mai bine autoritățile ar căuta  finanțări suplimentare pentru a asigura satele cu apă potabilă, cu iluminare, cu drumuri mai bune.

Președintele raionului Basarabeasca, Petru Pușcari, a concluzionat că dintre cei doi candidați care au acces în turul doi, Igor Dodon și Maia Sandu, doar candidatul socialiștilor a spus că nu va permite lichidarea raioanelor și optimizarea instituțiilor publice. În context, aleșii locali au îndemnat cetățenii să-l susțină pe Igor Dodon în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, care are loc duminica, 13 noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău