Ala Nemerenco: Discuțiile cu referire la terenul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” sunt doar niște speculații politice ieftine, menite să dezinformeze

  • 11 Ianuarie 18:03
Ala Nemerenco: Discuțiile cu referire la terenul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” sunt doar niște speculații politice ieftine, menite să dezinformeze

Fuzionarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile deocamdată include doar un management comun mai eficient, cu identificarea resurselor necesare pentru renovări și restructurări a departamentelor clinice existente. Discuțiile cu referire la terenul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” sunt doar niște speculații politice ieftine, menite să dezinformeze, menționează ministra Sănătății, Ala Nemerenco într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Radio Chișinău.

Ministra susține că clădirile dislocate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt reprezintă obiecte de patrimoniu național imobil, cu valoare culturală, istorică, arhitecturală și orice intervenție de reparație sau restructurare ține de competența și responsabilitatea Ministerului Culturii și Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, astfel toate clădirile de pe acest teren se află sub protecția statului.

Ministerul Sănătății va asigura păstrarea numelui ilustrului medic Toma Ciorbă și conservarea spitalului în forma în care a fost construit în 1896, iar acolo unde deja e distrus, sau unde sunt instalate geamuri și uși din plastic va fi restaurat aspectul inițial, conform schițelor si documentelor istorice. Procesul de restaurare va fi unul de durată, luând in considerare valoarea patrimoniului, punctează Nemerenco.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie 2023, Ministerul Sănătății a propus fuzionarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru a reduce cheltuielile birocratice și de management.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău