Al treilea lot de ajutoare umanitare din partea României va ajunge miercuri în R.Moldova. Secretar al Ministerul Muncii: „Vom oferi cele strict necesare refugiaților din Ucraina”

  • 05 Aprilie 2022 17:11
Al treilea lot de ajutoare umanitare din partea României va ajunge miercuri în R.Moldova. Secretar al Ministerul Muncii: „Vom oferi cele strict necesare refugiaților din Ucraina”

Un nou lot de ajutoare umanitare, al treilea, din partea României ajunge mâine, 6 aprilie, la Chișinău. Este vorba despre opt tone de produse de igienă personală care vor fi distribuite la centrele de plasament pentru refugiați. Acordul de donație a fost semnat astăzi la Chișinău între autoritățile de la București și reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Cele opt tone de ajutoare umanitare vor ajunge miercuri la depozitul din orașul Vatra. Acestea completează ajutorul umanitar de 72 de tone oferit de România Rep. Moldova de la începutul războiului în Ucraina.

Avem astfel 80 de tone de ajutoare date de către România Rep. Moldova pentru a veni în sprijinul refugiaților. Ne bucurăm să putem să fim și de această dată alături de frații și de prietenii noștri. La fel vom fi de fiecare dată”, a declarat Secretarul de Stat în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

Secretarul general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Tudor Mancaș a mulțumit autorităților române pentru susținere și a declarat că ajutorul va fi gestionat de ministerul pe care îl reprezintă.

„Suportul pe care l-ați menționat în tone, noi o să apreciem fiecare gram. Noi la rândul nostru, cu suportul dumneavoastră vom oferi cele strict necesare refugiaților din Ucraina. Acest lot vine să completeze necesarul de solicitări pe care îl avem în fiecare zi în creștere din partea refugiaților”.

Ajutoarele au fost donate din partea unui agent economic din România, a declarat Dan Nuțu, președintele executiv al Asociației Investitorilor Români în Rep. Moldova.

„Aceste ajutoare vin ca un răspuns la strigătul lansat de către acești refugiați. Am vizitat foarte multe tabere de refugiați. Lotul respectiv este donația unui singur membru al asociației noastre. Este vorba despre compania ”Unilever” care a donat produse din gama proprie de igienă personală pentru refugiați”.

Peste 400 de mii de cetățeni din Ucraina au traversat Rep. Moldova de la începutul războiului. Mai mult de 90 de mii, dintre care jumătate copii, se află în prezent în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău