Al doilea val al pandemiei nu va fi ultimul. Valuri succesive ar putea urma la finalul iernii și în primăvara anului 2021

  • 02 Noiembrie 2020 16:55
Al doilea val al pandemiei nu va fi ultimul. Valuri succesive ar putea urma la finalul iernii și în primăvara anului 2021

Al doilea val al epidemiei de COVID-19 cu care se confruntă în prezent Europa nu va fi probabil ultimul și ne putem teme de „mai multe valuri succesive la sfârșitul acestei ierni” și în primăvara anului viitor, a apreciat Consiliul științific care consiliază guvernul francez, relatează AFP, potrivit Agerpres si Digi24.ro

„Avem, așadar, multe luni în față cu o situație extrem de dificilă”, a avertizat organismul responsabil cu consilierea guvernului francez, în ultima sa notificare.

Postată online la sfârșitul săptămânii, notificarea este datată luni, 26 octombrie, cu două zile înainte de anunțul președintelui Emmanuel Macron cu privire la o nouă carantină instituită după apariția celui de-al doilea val de COVID-19.

„Este foarte dificil de prezis cât va dura cel de-a doilea val, deoarece depinde chiar de virus, de mediul său climatic, de măsurile care vor fi luate pentru a limita circulația virusului, de acceptarea lor și, prin urmare, de impact”, scrie Consiliul științific.

„Putem trasa o ipoteză a unei ieșiri din al doilea val la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2021. Această ieșire ar trebui să fie însoțită de o revenire a circulației virusului la un nivel foarte controlat (maximum 5.000 până la 8.000 de noi contaminări zilnice)”, precizează organismul.

Prin anunțarea de noi restricții cel puțin până la 1 decembrie, președintele Emmanuel Macron a precizat că obiectivul este să se ajungă la „circa 5.000” de cazuri de contaminări zilnic, față de între 40.000 și 50.000 în prezent.

Oricare ar fi succesul măsurilor implementate, ele nu vor fi probabil suficiente „pentru a evita alte valuri, după al doilea”, a avertizat Consiliul științific, care a recomandat carantina decisă în cele din urmă.

„Prin urmare, putem avea mai multe valuri succesive la sfârșitul iernii și în primăvara lui 2021, în funcție de mai multe elemente: starea climatică, nivelul și eficiența operațională a strategiei de testare/urmărire/izolare (a cazurilor pozitive)”, a adăugat organismul.

Prin urmare, guvernele din Europa se vor confrunta cu o „gestionare a valurilor succesive de reapariție” a epidemiei, „până la apariția primelor vaccinuri și/sau tratamente”, probabil în al doilea trimestru al anului 2021, a mai spus Consiliul științific francez.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău