AIPA a trecut în contul producătorilor agricoli 94 de milioane de lei

  • 18 Iunie 2018 19:38
AIPA a trecut în contul producătorilor agricoli 94 de milioane de lei

Circa 94 de milioane de lei, pentru un număr de 770 de dosare, au fost trecute în contul producătorilor agricoli solicitanți de subvenții, începând cu luna februarie și până în prezent, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), producătorii agricoli au cerut subvenții pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional, construcția caselor de ambalare, procurarea de frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor. Cele mai active la depunerea dosarelor sunt raioanele Cahul, Hâncești și Orhei.

Statul sprijină prin subvenții construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, sectorul zootehnic și agricultura ecologică. Acesta mai susține prin subvenții promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc. Sunt stimulate și afacerile tinerilor și femeilor antreprenori.

Startul recepționării cererilor de subvenționare pentru campania din anul curent a început la 1 februarie și va dura până pe 31 octombrie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău