Agricultorii vor protesta mâine, 7 iunie, în toate raioanele Republicii Moldova. Alexandru Slusari: „Nu excludem blocarea traseelor”

  • 06 Iunie 2023 15:44
Agricultorii vor protesta mâine, 7 iunie, în toate raioanele Republicii Moldova. Alexandru Slusari: „Nu excludem blocarea traseelor”

Agricultorii încep de mâine protestele în toate raioanele Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandru Slusari, care a precizat că discuția de astăzi pe care a avut-o un grup de fermieri la Guvern nu s-a soldat practic cu nimic, transmite Radio Chișinău

„Noi am înaintat revendicările noastre pe data de 17 mai. Guvernul până astăzi nu a avut nicio reacție. Astăzi, cu o zi înainte de proteste, a fost o discuție generală la Guvern, fără angajamente concrete cu respectarea anumitor termeni concreți. Au fost niște promisiuni vagi”, a declarat Alexandru Slusari.

Acesta a menționat că unii agricultori sunt deja în pragul falimentului.

„Cineva nu are bani pentru motorină pentru lucariile de recoltare, cineva nu are bani pentru lucrările de toamnă. Toți farmerii mici și mijlocii se află într-o stare financiară deplorabilă. În această situație, nu suntem mulțumiți de promisiuni nedeterminate. Noi vrem un plan de salvare al sectorului, care să fie pus în aplicare în maxim două luni.  Guvernul a mai refuzat să semneze un referendum cu Forța Fermierilor”, a subliniat directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor.

În aceste condiții, fermierii nu au nici un motiv să renunțe la proteste, a mai accentuat Alexandru Slusari.

„Mâine aproape în toate raioanele vor fi organizate proteste….vrem să arătăm nemulțumirea. Mâine sau poimâine pot fi acțiuni în teritoriu, nu excludem blocarea traseelor. Dacă nu vom fi auziți în următoarele două zile, nu exclud că ne vom deplasa spre capitală”, a conchis Slusari.

Amintim că printre solicitările agricultorilor care amenință cu proteste se numără alocarea compensațiilor în cazul costurilor de producere pentru fermierii mici și mijlocii, plata restanțelor la subvenții, precum și restricționarea temporară a importului anumitor produse agricole din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău